Дізнайтеся секрети виноробства

В 30 кілометрах від Барселони допитливих мандрівників вітає гостинне містечко Панадес (Penedès), колиска всесвітньо відомих марок алкогольних напоїв з винограду Торрес (Torres), Кодорнью (Codorníu) і Фрешенет (Freixenet).

секрети виноробства в Барселоні - портал Порадник

Penedès - кращий виноробний регіон

Penedès - кращий виноробний регіон, з 110 000 гектарами оброблених виноградників, розташованих на різних висотах, які часом досягають 800 метрів над рівнем моря, що дозволяє культивувати не тільки місцевий виноград Ксарелло (Xarel lо), Макабео (Macabeo) або Парельяда (Parellada), але і такі північні європейські сорти, як Шардоне (Chardonnay) або Рислінг (Riesling). Чудовий вибір білих, ігристих, рожевих і червоних вин! Penedès - найбільший виробник ігристого іспанського вина під назвою cava (кава), що з каталонського перекладається як «винний льох», оскільки дозрівання у винних погребах - невід'ємний і найважливіший етап виробництва цього вишуканого напою.

Винне підземне місто - Codorniu

Винний льох Codorniu пишається своєю давньою історією, він є самим старовинним родинним підприємством у всій Іспанії. Саме тут була проведена перша пляшка каталонського ігристого вина сava, поклавши таким чином початок цілій епосі цього стільки шанованого і донині напою. Роком народження каталонської кави вважається 1872, коли власник Codorniu Жузеп Равентос відкрив першу пляшку з ігристим вином. У 1877 році каталонська кава замінила на королівських банкетах французьке шампанське «Вдова Кліко», і тільки в 1880 році кава з'явилася в продажу.

секрети виноробства в Барселоні - портал Порадник

Будівля садиби Будинки Codorníu - шедевр архітектора-модерніста Жозепа Пуч-і-Кадафалка (Josep Puig i Cadafalch), воно зведене в 1915 році і є пам'ятником архітектури, що охороняються державою. Кодорнью - це дивовижне підземне місто з десятками кілометрів підземних доріг, галереями і нішами, де набирають силу білі, рожеві та ігристі вина. Щорічно тут виробляється в середньому 35 мільйонів пляшок.

Ми запрошуємо вас на дегустацію продукції Codorniu. Спробувавши вишукані брюти і напівсухі ігристі вина, ви немов поринете в елегантну епоху мадам Помпадур, коли все тільки починалося, і навчитеся розбиратися в багатоликому світі воістину хороших сортів вина.

При бажанні ви можете замовити ексклюзивну дегустацію, де вам будуть запропоновані кращі вина в поєднанні з вишуканими закусками, приготовленими згідно відповідності між стравами і певними сортами вин. Відомо, що одні вина за своїми смаковими та іншими параметрами краще поєднуються з морепродуктами, інші - з фруктами, треті - з слабосоленим лососем і т.д.

секрети виноробства в Барселоні - портал Порадник

А якщо захочете поглибити ваші винні пізнання, для вас організують спеціальний майстер-клас на основі якісних інформаційних матеріалів, так звані «винні курси» з докладними поясненнями на тему виробництва різних сортів вин, визначення сортів з практичної дегустацією, з розповідями про традиції та особливості будинку Codorniu. Подібний захід буде цікавий і новачкам, і досвідченим поціновувачам. Курс Codorniu допоможе вам скласти цілісну картину винного світу. Ви навчитеся розпізнавати різні характеристики вина і відтінки його смаку, визначати рівень солодощі, кислотності вина, його «тіло» і післясмак. У програму курсу також входить екскурсія по підземних галереях Codorniu.

Codorniu в Каталонії (відео)